Dewan Negara (Mesyuarat Pertama)

  
  
  
  
Soalan
  
  
Lisan Mesyuarat Pertama21/03/2022
DATUK PAUL IGAI minta MENTERI PENGANGKUTAN menyatakan apakah rasional untuk memberi kebenaran kepada dua lagi lesen kepada syarikat penerbangan (MYAirlines Sdn Bhd dan SKS Airways Sdn Bhd) untuk beroperasi di Malaysia memandangkan kini sektor pelancongan dan banyak syarikat penerbangan sedang berhadapan dengan masalah kekurangan penumpang. Bagaimanakah persaingannya nanti akan memberi impak positif dalam menstabilkan harga tiket ke tahap lebih mampu milik untuk pengguna. 
Papar Jawapan
  
Lisan Mesyuarat Pertama23/03/2022
Datuk Teo Eng Tee @ Teo Kok Chee minta MENTERI PENGANGKUTAN menyatakan perkembangan terkini penyemakan semula had laju di Wilayah Persekutuan seperti yang dicadangkan oleh Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS) pada Mei tahun lalu. 
Papar Jawapan
  
Lisan Mesyuarat Pertama31/03/2022
Datuk Paul Igai minta MENTERI PENGANGKUTAN menyatakan adakan Kerajaan akan melaksana semula pencarian pesawat MH370 yang hilang sejak tahun 2014 memandangkan ada kenyataan dalam media tentang kemungkinan penemuan terbaru mengenai lokasinya dan apakah keputusan rasmi terhadap tragedi nahas MH17 dan adakah kedua-dua kes ini akan dibuka semula. 
Papar Jawapan